• Søde kartofler
 • Batater hører til snerlefamilien (Convolvulaceae). De stammer fra Sydamerika, antagelig fra Peru, ligesom kartofler, som de trods deres andet navn, sød kartoffel, ikke er i familie med. Columbus bragte bataterne til Europa, hvorfra de senere blev spredt til andre verdensdele, især til Asien.

  I dag foregår der dyrkning af batater overalt i de tropiske områder. Kina er langt den største producent, men også Indonesien og Vietnam har en betydelig produktion.

  Batatplanten er en slyngplante. Den er flerårig, men dyrkes i en enårig kultur ligesom kartofler. Knoldene er opsvulmede stængelknolde, som kan veje op til 5 kg. pr. stk.

  Batatplanten kræver et varmt og fugtigt klima og er ikke, som kartoflen, en kortdagsplante.

  Batater er uregelmæssige, langformede knolde på størrelse med almindelige kartofler. Skrællen er lys brunlig eller rødlig. Kødet er lyst eller gulligt. De indeholder samme mængde stivelse som vores almindelige kartoffel, men desuden ca. 5% sukker mod 0,5 % i alm. kartofler. Derfor den sødere smag og navnet søde kartofler.

 
 •  Søde kartofler i bakker.
 • Afvejningen af Søde kartofler sker manuelt.

 • De søde kartofler bliver lagt i en skumbakke, hvor der kommer BOPP film omkring. Derefter påsættes en etiket efter kundens ønske. Etiketten indeholder de informationer, som der stilles krav om. F. eks. stregkode, oprindelses land, klass, størrelse og pakke kode. 

 
 
 
HS Pack ApS
Middelfartvej 9-11
5000 Odense C
Tlf: 66 12 70 11
Telefax: 66 12 70 24
Mail: mail@hs-pack.dk