• Persille.
  • Persillen stammer fra Middelhavsområdet og er i oldtiden blevet dyrket af både grækere og romere. I oldtidens Grækenland var persille et symbol på sorg, mens romerne brugte den som lægeplante, idet de tillagde den en dulmende virkning på for rigelig indtagning af vin. Persille tillægges desuden en særlig evne til at neutralisere hvidløg. Da persillen i middelalderen kom til Danmark, var det også som lægeplante. Munkene bragte den her til norden og dyrkede den i klosterhaverne. Oprindelig var det typer med glatte findelte blade, der blev dyrket, men da disse kunne forveksles med bladene fra hundepersille, der ikke har den samme aroma, gik man i stedet for over til at dyrke kruspersille.

    Persille er en toårig plante, men det er især 1. års bladene, der har værdi som krydderplante. Persille kan høstes, så snart planten har veludviklede blade.

    Både stængler og blade er rige på den æteriske olie apiol, der giver persille dens karakteristiske duft og smag.

    Persille anvendes friskhakket, tilsat umiddelbart før servering, i fiskeretter, sauce, grønsagsretter, fars, æggeretter, kryddersmør, salat m.m.

 
  • Persille i poser.
  • Persille pakkes med BOPP film omkring, hvorefter der påsættes en etiket efter kundens ønske. Etiketten indeholder de informationer, som der stilles krav om. F. eks. stregkode, oprindelses land, klass, størrelse og pakke kode.

 
HS Pack ApS
Middelfartvej 9-11
5000 Odense C
Tlf: 66 12 70 11
Telefax: 66 12 70 24
Mail: mail@hs-pack.dk