• Selleri 

    Knoldselleri hører til skærmplantefamilien (Umbelliferae), der oprindeligt er hjemmehørende i landene omkring Middelhavet. Det er en ældgammel kulturplante; således har man i egyptiske grave fra omkring 1100 f. Kr. fundet rester af selleriblade. Også blandt de gamle grækere var selleri almindeligt kendt. I Danmark har den været kendt i hvert fald siden 1300-tallet, hvor den er nævnt i flere urtebøger. Anvendelsen formodes at være af medicinsk art. I 1600-tallet angives den at være dyrket i enkelte haver, og omkring år 1800 er den i visse egne af landet almindeligt dyrket. På Langeland forsøger man i denne periode at lave akvavit af selleri. Sammesteds finder selleri omkring år 1900 anvendelse som brunstfremmende middel.

    Den ideelle selleriknold er glat med alle rødderne samlet under knolden. Den indvendige farve skal være hvid, og knolden skal være fri for indvendig hulhed.

    Forbruget af selleri i Danmark har været nedadgående i flere år, hvilket til dels skyldes, at den ikke er særlig velegnet i råkost. 

 
  • Selleri i poser.
  • Selleri pakkes med BOPP film omkring, hvorefter der påsættes en etiket efter kundens ønske. Etiketten indeholder de informationer, som der stilles krav om. F. eks. stregkode, oprindelses land, klass, størrelse og pakke kode. 

 
HS Pack ApS
Middelfartvej 9-11
5000 Odense C
Tlf: 66 12 70 11
Telefax: 66 12 70 24
Mail: mail@hs-pack.dk